2010-12-17 23:09:37• hírek • Szatmár.ro

A Szatmári Magyar Hírlap szombati számából

Aktuális témák, hírek a Szatmári Magyar Hírlapban.

Megvan a fenyőfa nyertese!


Pénteken délben sorsoltuk ki szerkesztőségünkben a „Nyerd  meg a karácsonyfádat!" elnevezésű karácsonyi játék nyertesét. A játék iránt rendkívül nagy volt az érdeklődés, nem kevesebb, mint 314 nyereményszelvényt küldtek be lapunk olvasói. Közülük a szatmárnémeti Donka B. István bizonyult a legszerencsésebbnek.

Kézművesvásár, adventváró

A szatmárnémeti karácsonyi vásár december 23-ig tart majd, az utolsó napon azonban csak délig lesznek kinn az árusok a Corneliu Coposu utcában. Jövő héten kedden és szerdán fellépnek a vásárban a szatmárnémeti filharmónia zenészei. E két napon kora délután a Kölcsey Ferenc Főgimnázium, illetve a Református Gimnázium kórusa, valamint a For Fun kórus énekel majd.

Új sportfelszereléseket kaptak

Tegnap kora délután értékes ajándékban részesült a szatmárnémeti Hám János Római Katolikus Iskolaközpont: a tanintézmény négy kosárlabda- és két labdarúgócsapata új sportfelszereléseket kapott. Az iskola színeiben pompázó, zöld-fehér mezeket, foci- és kosárlabdákat az iskola volt diákja, Tarr Csongor ajánlotta fel és adta át a diákoknak, amelyeket Ft. Egeli Ferenc, az iskola spirituálisa is megáldott.

Disznóvágással igazi az ünnep

A karácsony még mindig a hagyományos sertésételekkel az igazi. Mint azt Pintye Jenőtől megtudjuk, ismét kezdenek divatba jönni a disznótorok. - Jólesik az embernek, ha disznóvágás után összegyűl a baráti társaság, és beszélgetünk, szórakozunk: a mai világban kevés alkalom adódik az ilyesmire, úgyhogy ismét megtartjuk a tort - jelentette ki, hozzátéve: tegnap estére ők is húsz személyt vártak gyerekekkel együtt az ünnepi vacsorára.

Szombaton jelenik meg a Szamos kulturális mellélete is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: